ČlánekKaravanistický sraz

Tradiční klubový sraz na Velehradě s koštem vína

17. 5. – 19. 5. 2024

FOTO

Tradiční klubový sraz na Velehradě s koštem vína, pořádaný CC Strážnice, se letos konal od pátku 17. 5. do neděle 19. 5. 2024.

Zúčastnilo se jej 53 posádek z několika klubů a spolků. Většina posádek, konkrétně 26, bylo pořadatelských. Letos přijelo společně s rodiči také mnoho dětí. Z našeho Camping clubu Rožnov p. R. přijelo 6 posádek v počtu 12 osob.

Karavanisti ze Strážnice nenechali opět nic náhodě a měli vše precizně připravené, včetně perfektního počasí.

Největším lákadlem tohoto srazu, kromě příjemného setkání s přáteli, byl bezesporu košt vín. Tato akce začala proslovem předsedy klubu Strážnice Libora Hájka a poté představili svou práci i majitelé vinařství. Majitelé vinařství Luža Velehrad nám nabídli 15 vzorků vína a milovníci vín tak měli svůj den, neboť ochutnávka jejich vín byl opravdový zážitek.

V sobotu ráno jsme se vydali na cyklovýlet do okolí směrem k chatě na Bunči a přes Kostelany zpět do kempu. Celková délka trasy byla nakonec přes 40 kilometrů, někteří jsme byli unavení, ale stálo to za to.

V den odjezdu jsme se šli podívat do Podzemí baziliky na Velehradě. Nemohla chybět ani prohlídka Archeoskanzenu a expozice sladkovodních organismů Živá voda v Modré. 

Víkend nám přinesl i řadu překvapení. Nabídl mnoho zajímavých rodinných setkání, některé by člověk nečekal. Vídeňským přijel vnouček a my měli „nechtěně“ sebou kočku, která se omylem uvelebila v karavanu, ale naštěstí je opět doma v pořádku. I pro kočky asi platí pořekadlo „Všude dobře, doma nejlíp“.

Tento víkend utekl až moc rychle. Poděkovat bych chtěla především našim hostitelům z CC Strážnice. Byl to opět příjemně strávený čas s přáteli karavanisty.

Květen 2024

Mgr. Sabina Pernická

Akce CC Rožnov p. R.