ČlánekKaravanistický srazNezařazené

24. Adria Camping Rally – Šibenik

foto

Jako každý rok pořádalo Chorvatské sdružení táborníků setkání karavanistů na břehu jadranského moře.  Letošní 24. Adria Camping Rally se konala v termínu od 23.6.2024 do 30.6.2024 v Amadria parku camping Šibenik.

Pro účastníky setkání byly nachystány udržované parcely, každá byla vybavena nejen elektrickou přípojkou, ale i samostatným přívodem vody a odpadem. Celkově se letošního setkání zúčastnilo 250 dospělých a 120 dětí z různých států. Z našeho klubu přijelo celkem pět posádek: Radek a Hanka Šedinovi i s třemi vnoučaty, Jarek a Jana Šedinovi, Jirka a Dana Fišerovi, kteří si v Chorvatsku udělali zastávku ke konci své skoro dvouměsíční cesty, Ivan Konečný s dvěma vnuky a Lenka a František Vídeňští. Přestože Adria Camping Rally začínala oficiálně až v neděli 23.6.2024, bylo možno přijet již dříve a ubytovat se s 20% slevou z ceníkových cen. Toho využili Radek a Hanka Šedinovi i my a přijeli jsme již v pátek 21.6.2024.

Moře bylo na chorvatské poměry velmi teplé, naměřili jsme u pobřeží 27 °C. Přestože potom byly večer třikrát kratší přeháňky a bouřky a moře se ochladilo, stále mělo příjemných 24 až 25 °C.

Oficiální zahájení setkání proběhlo v pondělí 24.6.2024 a to slavnostním zahájením Adria Camping Rally se společnou večeří a přípitkem pro všechny účastníky včetně sladké tečky v podobě zákusků.

Přestože hlavním programem bylo koupání v moři a přilehlém menším bazénu se slanou vodou, připravili si organizátoři pro účastníky tři organizované výlety.

V pondělí 24.6.2024 se uskutečnil autobusový výlet do nedalekého města Šibenik, ve středu 26.6.2024 byl výlet lodí do národního parku Kornati a v pátek 28.6.2024 autobusový výlet do Národního parku Krka.

Rozhodli vydat na výlet lodí do národního parku Kornati. Přestože ten den se rozhodlo sluníčko, že se schová za mraky, bylo teplo a na lodi veselá nálada. Součástí ceny byla nejen plavenka na loď, ale i občerstvení. Bylo nabízeno na pití víno, pivo i rakija a na jídlo obložený talíř, dále na oběd těstoviny s dary moře a odpoledne rizoto a ovoce. Stále jsme něco jedli. 😊Loď s námi obeplula velké i menší ostrůvky a zakotvili jsme u ostrova Ravni Žakan. Jelikož počasí nebylo úplně na koupání, šli jsme se projít na nejvyšší vrch tohoto ostrova na vrh Žakan, který leží celých 36 m nad mořem.

My a obě rodiny Šedinovi jsme si naplánovali individuální výlet do Šibeniku. Je to jedno z nejstarších měst v Chorvatsku a je zde toho hodně k vidění. Navštívili jsme katedrálu sv. Jakuba, která je od roku 2000 zařazena na seznam Světového dědictví UNESCO. Jelikož v Šibeniku probíhal zrovna mezinárodní dětský festival, byly ulice centra města vyzdobeny desítkami dětských kreseb.

Jelikož tento rok bylo moře obzvláště teplé a moc se nám líbilo i prostředí kempu, tak jsme se rozhodli si pobyt ještě prodloužit o dalších 5 dní, abychom si to pořádně užili. A tak jako před pořádáním Adria Camping Rally , tak i týden po ukončení bylo možno zůstat ještě za zvýhodněnou cenu o 20 % z ceníkových cen. A to na začátku hlavní sezóny bylo příjemné.

Adria Rally nás opět nezklamala a moc děkujeme za dobře připravenou akci našim kolegům karavanistům z Chorvatska.

Lenka a Franta Vídeňští – CC Rožnov pod Radhoštěm

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Akce CC Rožnov p. R.