Článek

29.8. – 1.9.2024 27. Dahlie Rallye Kiskunmajsa

foto

V termínu od 29. 8. do 1.9.2024 proběhla již 27. Dahlie Rallye, tentokrát v kempu Jonathermál Kemping Kiskunmajsa, které leží na jihu Maďarska.

Účastníky Dahlie Rallye letos přivítalo velmi teplé počasí, které bylo v celé Evropě, Kiskunmajsu nevyjímaje. O to příjemnější bylo, že se kemp nachází částečně pod stromy. Další možnost zchlazení nás čekalo v termálních lázních, protože se zde nenachází pouze bazény s teplou vodou, ale i mnoho zážitkových bazénů, tobogány, bazén s mořskými vlnami a přírodní jezero, které je udržované a čištěné, aby se zde dalo bezpečně koupat. Celý areál je poměrně rozlehlý a každý si tu našel nějaké vyžití. Z našeho klubu se zúčastnily tři posádky: Zbyněk Vaňura, manželé Vídeňští a manželé Vargovi.

Prezidium DR zasedalo 29.8.2024 v prostorách restaurace nedaleko kempu. Hlavním bodem programu bylo projednávání a příprava na další, již 28. Dahlie Rallye, která bude v Polsku a 29. Dahlie Rallye, která se má konat v České republice. Plánovaného setkání v Polsku se ujala Polska Federacja Campingu i Caravaningu, zastoupená Zbigniewem Gawrońskim.

Navečer byla oficiálně celá DR zahájena. Po zahájení vystoupil místní pěvecký sbor, který interpretoval písně různých žánrů. Největší úspěch měla píseň Lady karneval od Karla Gotta, kterou zazpívali v češtině a přidali kolektivně všichni účastníci. Na večer měli organizátoři připravenu společnou večeři, a to místní specialitu langallo.

V průběhu srazu byly připraveny dva autobusové zájezdy.

V pátek 30.8.2024 proběhl první zájezd do Bugacu, do národního parku Kiskunshág/ Karikás Csárda, kde návštěvníci shlédli show na koních. Bohužel se výletu zúčastnilo velice málo účastníků. Ti, kteří nejeli na autobusový zájezd měli ještě možnost se projet po Kiskunmajse vláčkem nebo se jít koupat.

V sobotu 31.8.2024 proběhl zájezd do Szegedu. Tohoto zájezdu se zúčastnilo sice více účastníků srazu, ale i tak byla skoro polovina autobusu prázdná. Szeged je krásné město a je tu toho hodně k vidění. Krásné parky, výstavní ulice a jako perla města Szegedínská katedrála, která je zasvěcena Panně Marii. Je čtvrtým největším kostelem v Maďarsku. Má kapacitu až 5 000 osob. Tu jsme navštívili s průvodcem. Dále jsme absolvovali projížďku městem vláčkem. Večer proběhla mezinárodní diskotéka a jako bonus umožnilo vedení lázní všem účastníkům zdarma noční koupání. V tropických nocích to bylo velmi příjemné.

V neděli 1.9.2023 byla rallye slavnostně ukončena a byly předány symboly Dahlie Rallye, valaška a valašský klobouk dalším organizátorům.

Příští 28. DR se bude konat v Polsku v termínu 28. 8. – 31. 8. 2025.

Statistika 27.DR 

Česko                    6 posádek                11 osob

Maďarsko               8 posádek                15 osob

Polsko                    17 posádek              44 osob

Slovensko              21 posádek              45 osob

Chorvatsko             3 posádky                 6 osoby

Celkem:                 55 posádek            121 osob

          Nejmladším účastníkem 27.DR byl Natan Kozek z PL, nar. 2022

            Nejstarším účastníkem byl Milan Just z ČR nar. 1940

V závěru musíme říct, že přestože byla celková účast docela nízká, zapříčiněná z části velmi tropickým počasím, patří velký dík jak organizátorům, tak vedení lázní Jonathermal i vedení města Kiskunmajsi. Připravili pro nás krásné setkání s mnoha bonusy a již se těšíme, až do této jižní části Maďarska zavítáme příště.

Lenka s Franta Vídeňští

Září 2024

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Akce CC Rožnov p. R.