ČlánekKaravanistický sraz

19. – 22. 9. 2024 45. burčákový sraz, Strážnice

Fotografie a videa

Burčáková sezóna je tady. Proto Caravan Club Strážnice opět přichystal karavanistické setkání, tentokrát již 45. Akce se konala od čtvrtku 19. 9. do neděle 22. 9.

Účast byla hojná, celkem se srazu zúčastnilo 223 posádek z 31 klubů a sdružení. 26 posádek bylo pořadatelských. Podle počtu posádek přijeli účastníci v tomto pořadí: Milujeme karavaning, KK 50+, Niewiadow N126, CC Plzeň,  Rančeři,  Milošovi Vataři, Camping club Rožnov Pod Radhoštěm, KK Hlučín, LM, CC Šumperk, Caravan 24, Šneci Prostějov, Vinaři a řezníci Žešov, CC Přerov, CC Pardubice, CC Morava, CC Olomouc, Karavanisti Slovenska, KK Praha, CC Žilina. Po jedné posádce přijely tyto kluby: CC Ostrava, Vataři, CC České Budějovice, KK Kroměříž, MKK Pohodáři, Dvořák Team, Karavanisti Trnava, CC Bánovce nad Bebravou, CC Trenčín. Také přijela jedna posádka z Rakouska.

Počasí nám letos velmi přálo, bylo příjemně teplo a nepršelo. V pátek byla akce oficiálně zahájena českou hymnou a proslovem předsedy CC Strážnice Liborem Hájkem, který nezapomněl přidat i organizační pokyny. Od 20:00 hodin se konal společenský večer v hlavním stanu, o hudbu se postarala kapela Tramontana.

Sobotní program začal legendární rozcvičkou, při které členové rozproudili krev a protáhli svaly. Pokračovalo se karnevalovým průvodem masek, děti i dospělí mohli popustit uzdu své fantazii a vydat se do průvodu například jako princezna či čarodějnice.

Hlavním bodem programu byl tradiční GulášFest 2024, který vrcholil ochutnávkou a prodejem těch nejvymazlenějších gulášů. Vítěz ale může být jen jeden a stali se jím pro tentokrát Rančeři se svým dožínkovým gulášem. Dalšími soutěžními týmy byly Holky z Plzně, které loni skončily na třetím místě, a nově se zúčastnil i tým Kotlíkoví válečníci. Dobrý guláš je třeba spláchnout dobrým pivem. O stánek s tímto zlatavým mokem a dalšími specialitami se starala rodina Prekopova, členové CC Strážnice. Výrobky ze sýra  jsme mohli ochutnat ve stánku firmy „ovci dobroty“ https://www.ovcidobroty.cz.

Pro děti byl připraven Pohádkový les a soutěže. Večer probíhal taneční večer, k poslechu a k tanci tentokrát zahrála skupina Rančeři.

V neděli již bylo třeba se rozloučit a všechny posádky se po nakoupení dostatečného množství zásob burčáku vydaly ke svým domovům.

Kvůli tomu, že se 43 posádek bez omluvy nedostavilo, byli někteří účastníci nuceni parkovat na nevhodných místech. Apelujeme proto na všechny, aby se z akce příště řádně omluvili a odhlásili.

Víkend nám opět utekl moc rychle. Poděkovat bychom chtěli především pořádajícím členům z CC Strážnice za vynikající organizaci srazu.

Mgr. Sabina Pernická

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Akce CC Rožnov p. R.