Akce CC RožnovČlánekVodáctví

Sportovně relaxační víkend

27. 7. – 4. 8. 2024

Fotky a videa

V dubnu byl na fóru Camping clubu Rožnov pod Radhoštěm zveřejněn záměr manželů Šedinových ml. a manželů Vídeňských uspořádat od 27. 7. 2024 „Sportovně relaxační týden“ v kempu Znojmo, s možností tří aktivit: vodácké, cykloturistické a turistické.

Akce se zúčastnilo pět posádek našeho klubu, někteří i s dalšími rodinnými příslušníky a vodáci, soustředění kolem Radka Šediny, kteří jezdí na vodu již dlouhodobě.

Zahájení proběhlo v sobotu v podvečer. Jeli jsme vláčkem „Znojemáčkem“ po znojemských památkách s odborným výkladem a ochutnávkou vína. Absolvovali jsme 2hodinovou jízdu, 7 zastávek s ochutnávkou vína a jedním občerstvením přichystaným průvodcem.

V neděli byl volný den a tento byl vyplněn odpoledne „GULÁŚPARTY“. Přípravou guláše se ujala rodina Šedinova ml.  pod vedením Hanky. Ke guláši bylo k dispozici točené pivo. Guláš se vydařil a byl zúčastněnými hodnocen velmi kladně.

V pondělí ráno jsme vyrazili do půjčovny lodí pod hráz Znojemské přehrady. Vodácké akce se zúčastnilo 10 lodí s posádkami v počtu 22 osob. První den jsme absolvovali úsek do Krhovic o délce 15.6 km, druhý den úsek z Krhovic do Hrádku o délce 12,3 km a třetí den z Hrádku do Hevlína o délce 10,4 km. Lodě jsme nechávali přes noc v jednotlivých lokalitách. Cestovali jsme linkovými autobusy. O organizaci dopravy se vzorně starala Lenka Vídeňská, která nás vždy nasměrovala na správnou zastávku autobusu ve správný čas.

První den byly na trase čtyři jezy. Kromě Tasovického, kde se muselo přenášet, byly ostatní sjízdné. Někdo sjel, někdo se cvakl. Řeka byla místy zarostlá trsy lakušníku vzplývavého, kterým se muselo prodírat, místy bylo nutné pro nedostatek vody lodě přetáhnout.

Druhý den byl úsek řeky nejkrásnější a nejzajímavější, je bez jezů. Nádherný úsek s četnými pískovo-oblázkovými prahy nabízejícími místa k cachtání v nádherně čisté voděV místech, kam se dostanete, můžete spatřit volavky popelavé, kormorány, hnízdící ledňáčky, nutrii a řeku plnou ryb.

Třetí den – úsek s jedním jezem v rakouské části řeky s názvem Blaustanderhof. Na tomto jezu je údajně zakázaný přejezd, přitom tento jez je nejjednodušší na celé trase. Většina posádek ho sjela. Tato část řeky je klidná a vede zemědělskou oblastí.

Jelikož „GULÁŠPARTY“ v neděli se vydařila, bylo v úterý pokračování a podával se „BUŘTGULÁŠ“, který opět výtečně připravila Hanka Šedinová. I čepované pivo chutnalo, tak Franta Vídeňský musel několikrát zavážet nové sudy.

Celý pobyt byl zakončen návštěvou pivovaru „OLD COCK“, kterou zajistil Franta Vídeňský. Ochutnali jsme z nabídky 6 piv, které byly na čepu a k pivu se podávalo cigáro z místní udírny. Cestou zpět do kempu ještě někteří navštívili pivnici „U ŠNEKA“, kde bylo taktéž výborné pivo.

Ve čtvrtek dopoledne většina účastníků odjela, někteří zůstali až do soboty.

Za vydařenou akci patří poděkování manželům Šedinovým ml., manželům Vídeňským a všem účastníkům relaxačního pobytu.

Srpen 2024

Ing. Ivan Konečný

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Akce CC Rožnov p. R.