Akce CC RožnovČlánekKaravanistický sraz

2.6. – 4.6.2023 Dny otevřených sklepů Šatov

Foto

Vážené karavanistky a karavanisté,

uspořádali jsme sraz v Šatově od 2.6. – 4.6.2023 a byli jsme pověřeni ať uděláme i zhodnocení a závěr. A tak se toho ujímáme. Původně jsme mysleli, že sraz bude o 20 posádkách, zajeli jsme do Šatova za správcem kempu a ten nám ochotně ukázal stání na přepychové trávě. Místo na stání jsme odhadli na 30 – 35 karavanů. Dlouho se s přihláškami, až na pár výjimek nic nedělo, ale jak se začal blížit termín, jako by se s nimi roztrhl pytel. Nakonec se naplnil maximální možný počet přihlášených, kteří, až na jednu posádku, která se neomluvila a ani nepřijela, dorazili všichni. Z našeho klubu se zúčastnilo 8 posádek.

Hlavní program srazu byly „Dny otevřených sklepů“, které pořádal spolek šatovských vinařů. Putování začínalo v pátek 2.6.2023 od 16:00 do 20:00 a pokračovalo v sobotu 3.6.2023 od 10:00 do 20:00 (většina sklepů však byla otevřena až do nočních hodin). Vstupné na dva dny činilo 300 Kč včetně degustační skleničky, mapky otevřených sklepů a kuponu na víno v hodnotě 100 Kč.

Šatovští nám připravili dostatek vzorků vína k tomu, aby si mohl vybrat každý podle své chuti včetně pochutin. K potěšení mysli nám hrálo pár cimbálovek a reprodukovaná hudba. Kdo měl zájem, mohl využít na putování mezi sklepy koňského povozu.

V sobotu dopoledne zajistil Zbyněk Vaňura prohlídku pěchotního srubu Zahrada, o který se stará Vojenské muzeum Brno. A tato péče je na srubu znát. Průvodcem byl voják v záloze, měl jadrný hlas, z něhož zněl respekt a když mluvil, nikdo jsme ani nepípli. Bylo to velmi zajímavé z pohledu odhodlání vojáků a velitelů před druhou světovou válkou položit život za naši vlast. Děkujeme Zbyňkovi za pěkný a poučný výlet.

Nesmíme zapomenout se zmínit, že nám bylo od kempu na páteční večer nabídnuto občerstvení. Z nabídky zvítězilo koleno a živáňská. Účastníci si mohli jídlo objednat dopředu. Na připravené pokrmy byla samá chvála, což jsme tlumočili personálu kempu.

Počasí nám přálo, což je půl úspěchu a přidala se dobrá nálada, což je úspěch celý.

Přišla neděle a tím i loučení. Karavanisté, kteří se přišli s námi rozloučit si touto akci pochvalovali i s přáním uspořádat tuto akce i příští rok.

Potěšilo nás to u srdce i na duši, a tak přátelé na brzkou shledanou na jiných akcích.

Fanda a Lenka Vídeňští – CC Rožnov pod Radhoštěm

Červen 2023

Jeden myslel na “2.6. – 4.6.2023 Dny otevřených sklepů Šatov

  • Bylo to SUPER! Za rok zase?

Komentáře nejsou povoleny.

Akce CC Rožnov p. R.